Leonardo Gifted School is partner or member of: COBIS - Council of British International Schools, ECHA - European Council for High Ability, WCGTC - World Council for Gifted and Talented Children, AERO - Alternative Education Resource Organization, BPLUSA - Big Picture Learning Design USA, University of Bucharest - Faculty of Phychology and Educational Sciences, University of Connecticut - Neag School of Education, Simon Fraser University - Faculty of Education

Recunoașterea copilului supradotat. Teste IQ. Programe de educație alternativă

Cum recunoaștem un copil supradotat. Teste IQ. Programe de educație alternativă.

1. Cateva semne că aveți un copil supradotat

“Copilul supradotat se naște si se formeză: se naște cu potențial și se formează ca să-și realizeze potențialul.” prof Florian Colceag, expert în educația de excelență. Majoritatea copiilor supradotați au asincronie în dezvoltare. Asincronia înseamnă o dezvoltare cognitivă mult mai rapidă decât dezvoltarea fizică și emoțională.

Acestea sunt câteva semne ale unui copil supradotat. Dacă regăsiți cel putin 3-4 caracteristici din tabel, copilul dumneavoastra este posibil sa aibă abilități cognitive înalte (sa fie supradotat).

Foloseşte un vocabular bogat şi adecvat Aratǎ compasiune față de alţii
Citeşte devreme (este precoce) şi este avid de cunoştinţe Preferǎ compania celor mai mari
Este perfecţionist Este foarte creativ
Se plictisește la școală Este un strǎlucit gânditor, însǎ e distrat şi neatent la detaliile neimportante
Este hiper energic Deosebeşte cu uşurințǎ detaliile importante şi relevante de celelalte;
Are tendinţa de a contesta autoritatea Oferǎ rǎspunsuri neobişnuite şi neaşteptate la probleme
Nu are rǎbdare cu procedeele de rutinǎ Poate atinge nivele înalte de gândire abstractǎ
Este mai interesat de raspunsuri la întrebǎri de tip „cum” şi „de ce” decât la alte tipuri de întrebǎri Construiește deseori ipoteze de genul „dar dacǎ”
Are un interes deosebit pentru o arie de cunoştinţe, în care gǎseşte motivaţie şi pasiune Se adapteazǎ cu usurinţǎ situaţiilor noi
Are un bagaj de lecturǎ bogat, preferând de obicei cǎrţi pentru varste mai mari Poate lucra independent mult mai devreme decât alţii
Întelege ce este bine sau rǎu într-o activitate şi gǎseşte cǎi de optimizare Gândește flexibil, abordând o problemǎ pe mai multe cǎi
Îi plac structurile, ordinea şi consistenţa; Este interesat de ceea ce este bun sau rǎu, drept sau nedrept
Are mult umor Este sensibil la frumos şi atras de valorile artistice

 

________________________________________________________________________

2. Teste IQ

WISC IV – Wechsler Intelligence Scale For Children (a IV-a ediţie)

Test internațional pentru copii 6 ani – 16 ani și 11 luni

WISC IV este cel mai utilizat test international pentru descoperirea abilităților cognitive ale copiilor, și cel mai popular în arealul gifted (descoperirea copiilor cu abilități înalte). Testul este validat pe populatia României și avizat de Colegiul Psihologilor din România. Testarea se închieie cu un raport individual, livrat de psiholog, care vă permite să aflați numeroase aspecte legate de dezvoltarea cognitivă a copilului dumneavoastră. Astfel îi puteți oferi susținere pentru nevoile sale de dezvoltare.

Cost 450 RON. Dacă doriți să candidați pentru bursa socială (venituri nete ambii părinți sub 1000 lei – cost testare 150 lei; venituri nete ambii părinți între 1000 și 2000 lei – cost testare 250 lei) vă rugam să ne contactați pentru a vă trimite documentele ce trebuie completate.

Puteți plăti online cu cardul prin platforma de plăți online Euplatesc.ro (click aici) sau prin transfer bancar (aveți detalii la sfârșitul paginii). După ce ați efectuat plata, trimiteți un SMS la 0729 029 484 cu textul “confirm plata test IQ” și un email către pr@giftededu.ro care să conțină numele dumneavoastră, numele copilului și să menționați modalitatea prin care ați efectuat plata. În cel mult 24 de ore lucratoare veți primi pe email datele de contact ale psihologului pentru a stabili împreuna data și ora testarii.

 

SON-R 2.5- 7 Nonverbal Intelligence Test

Test internațional pentru copii de la 2 ani și 6 luni până la 7 ani

SON-R 25.7 este cel mai recent test INTERNATIONAL în ceea ce privește raportarea utilității la cerințe temporale și cerințe speciale în evaluarea inteligenței. Este sinonimul WISC IV pentru acestă grupă de vârstă. Materialele utilizate sunt deosebit de atractive și transformă evaluarea în cea mai familiară activitate a copiilor: jocul! Testarea se închieie cu un raport individualizat, livrat pe email de psiholog care vă permite să aflați numeroase aspecte legate de dezvoltarea cognitivă a copilului dumneavoastra. Astfel îi puteți oferi susținere pentru nevoile sale de dezvoltare.

Cost 440 RON. Dacă doriți să candidați pentru bursa socială (venituri nete ambii părinți sub 1000 lei – cost testare 150 lei; venituri nete ambii părinți între 1000 și 2000 lei – cost testare 250 lei) vă rugam să ne contactați pentru a vă trimite documentele ce trebuie completate.

Puteți plăti online cu cardul prin platforma de plăți online Euplatesc.ro (click aici) sau prin transfer bancar (aveți detalii la sfârșitul paginii). După ce ați efectuat plata, trimiteți un SMS la 0729 029 484 cu textul “confirm plata test IQ” și un email către pr@giftededu.ro care să conțină numele dumneavoastră, numele copilului și să menționați modalitatea prin care ați efectuat plata. În cel mult 24 de ore lucratoare veți primi pe email datele de contact ale psihologului pentru a stabili împreuna data și ora testarii.

 

____________________________________________________________________________________

3. Programe de educație alternativă pentru copii supradotați

Înțelegem că, înainte de toate, copiii supradotați au nevoie de un echilibru adecvat între coeficientul lor mare de inteligență și coeficientul emoțional (de obicei mai mic decât cel de inteligență), pentru a putea performa în propriul lor ritm.

În procesul de învățare folosim metode de învățare accelerată și hărți mentale, gândirea globală, holistică (Higher Order Thinking Skills), implicăm inteligențele multiple, toate simțurile și învățarea prin 90% practică.

Procesul de selecție

Accesul la programele Asociației Centrului Gifted Education presupune parcurgerea a 8 etape de selecție. Procesul de selecție în sine este de un pas foarte important pentru consolidarea relației dintre copil și părinți și include: test IQ, evaluare psihologică copil, interviuri părinți, workshop părinți, evaluare comportamentală copil, interviu motivațional copil și consilierea individuală a părinților pe baza informațiilor acumulate pe parcursul procesului de selecție.

Detalii, prețuri și înscrieri http://leonardoschool.ro/how-to-apply/ sau http://giftededu.ro/scoala-de-excelenta/selectie.

Școala Leonardo Gifted School

Leonardo Gifted School este o școală alternativă pentru copiii supradotați cu vârste între 6 și 12 ani, care nu pot performa la adevărata lor valoare în școlile existente.

Leonardo este o școală bilingvă (engleză și română), care are drept bază programele britanice de educație internațională (aprobate si in curs de acreditare de COBIS). Programul include și o “școală a parinților”, care presupune consilierea acestora, coaching și educație parentală.

Estimam să inaugurăm acest program educațional în Octombrie 2016 după primirea a 30 de burse în valoare de 6500 euro/copil în prima parte a lunii septembrie. Astfel, costul anual al școlii se va reduce la 4000 euro.

Detalii și înscrieri

Pentru detalii vă rugam să intrați pe www.leonardoschool.ro (momentan doar varianta în limba engleză). Puteți să ne contactați prin email la admissions@leonardoschool.ro, sau să ne sunați la numărul 0735 759 539.

Pentru înscrieri, vă rugăm să ne trimiteți un email la admissions@leonardoschool.ro, specificând numele dumneavoastră, nr de telefon, numele copilului și data nașterii copilului.

Programul academic “Școala de excelență”

Școala de excelență este un program academic de weekend pentru copii supradotați cu vârste între 3 și 14+ ani.

Programul se afla în al 6-lea an de existență și este derulat de o echipă de specialiști cu peste 1500 de ore de lucru cu copiii supradotați. Este un mediu în care copiii pot să “înflorească” și să-și asigure două dintre cele mai mari nevoi ale lor: să se simtă împliniți cu ei înșiși, să înțeleagă relațiile lor cu părinții, profesorii, colegii, să își cunoască și să-și dezvolte potențialul uriaș. Programul include consilierea părinților, coaching și educație parentală.

Școala de excelență începe în 1 Octombrie și va avea loc la sediul Asociației Centrul Gifted Education, str Berzei, nr 22, sect 1, București.

 

Detalii și înscrieri

Pentru detalii vă rugăm să intrați pe http://giftededu.ro/scoala-de-excelenta/selectie. Puteti să ne contactați pe email la pr@giftededu.ro sau să ne sunați la numărul 0735 759 539.

Pentru înscrieri, vă rugăm să ne trimiteți un email la selectie@giftededu.ro, specificând numele dumneavoastră, nr de telefon, numele copilului și data nașterii copilului.